Si no veus bé aquest missatge clica aquí.
Butlletí gener 2012
Us desitgem
un feliç 2012
ple de voluntariat!
Butlletí num. 5
Casa de Cultura, dimarts 17-19.30 h i divendres 11-13 h, 93 565 70 00
Ja heu vist el nou vídeo del Voluntariat a Sant Cugat?

El passat dia 2 de desembre vàrem celebrar, per primera vegada a Sant Cugat, el Dia Internacional del Voluntariat.
Més de 100 persones voluntàries i entitats ens vam aplegar a la Casa de Cultura en un acte molt emotiu en agraïment a totes les persones que durant l’any dediquen el seu temps a construir un món millor.
L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la presidenta d’ASDI, Mercè Martínez, van adreçar unes paraules d’agraïment i d'encoratjament a totes les persones assistents. Alumnes de l’Aula de So van fer una actuació musical i per concloure l’acte vam projectar un vídeo realitzat especialment per a l'ocasió, dedicat a tots els voluntaris i voluntàries de Sant Cugat.

Si encara no l'heu vist, podeu fer-ho aquí. Us animem a que el compartiu entre les persones de la vostra entitat o del vostre entorn.

Festa del Voluntarietat

Els Projectes de Voluntariat de les Entitats

Tal com vam explicar-vos a l'anterior butlletí, us presentem una altra entitat de Sant Cugat perquè conegueu els projectes de voluntariat que duen a terme.

Si des de les entitats ens voleu enviar la informació perquè la publiquem al butlletí, feu-nos-la arribar a voluntariat@santcugat.cat
 

En aquesta ocasió us presentem:

Rostros, Colores y Sueños

L’Associació “Rostros, Colores y Sueños” treballa per millorar les condicions de vida d’infants, de dones i de la població en general de la comunitat rural de Colama (Nicaragua).
A més de treballar perquè la situació de les persones de Colama millori, han volgut oferir als nois i noies catalans un paper protagonista en aquest objectiu solidari.

Durant l’estiu dels anys 2010 i 2011 joves santcugatencs i santcugatenques van participar com a voluntaris en diferents projectes com ara la realització d'accions educatives amb infants o amb un grup de dones artesanes, en la creació del Futbol Club Colama (adreçat a joves i infants), en activitats a la biblioteca i un llarg etcètera.

Aquesta experiència permet als joves apropar-se i conèixer de primera mà la realitat d’infants, homes, dones i joves camperols de Nicaragua. Una realitat que està plena de lluites, sacrificis, esperances i que al compartir-la amb els nois i noies es converteix en una història d’amor que transforma la seva realitat i també la nostra.

Si hi voleu col·laborar o conèixer amb detall els seus projectes us podeu posar en contacte amb ells a través de la seva web o del correu electrònic.

Associació “Rostros, Colores y Sueños”
 

Portal d’entitats:

Si voleu més informació sobre aquesta i altres entitats de Sant Cugat podeu consultar el portal d’entitats. Hi trobareu el directori de les entitats santcugatenques, les seves pàgines web, els serveis que ofereixen les entitats i una àmplia agenda dels actes organitzats per les entitats del municipi.

Recursos Web

Al llarg de diversos butlletins us presentarem una sèrie de llocs web on podreu trobar informació i recursos relacionats amb el voluntariat, interessants tant per a les entitats com per a les persones voluntàries.

En aquesta ocasió us presentem "Xarxanet.org"

Xarxanet.org

Xarxanet.org és la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya. Aquest portal està impulsat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’entitats referents del sector de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya, que són les que coordinen els continguts.

La finalitat principal de xarxanet.org és difondre, comunicar i connectar el sector de l’associacionisme i el voluntariat. Això permet, alhora, enfortir les entitats i millorar la tasca de les persones voluntàries.

Al portal hi trobareu informació, assessorament, recursos, finançament, agenda d'actes i notícies sobre els diferents àmbits del voluntariat: social, ambiental, comunitari, internacional i cultural. A més, a través del seu blog es reflexiona i es genera opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.
 

Butlletí A l'abast:

Des de xarxanet.org editen un butlletí electrònic quinzenal, A l'abast, on hi trobareu un recull de notícies relacionades amb el món del voluntariat, cursos, actes, recursos i finançament, a més de crides de voluntariat. Si us ho voleu subscriure feu clic aquí.

Tenim programada la següent sessió de formació:
Curs “La gestió de voluntariat i la qualitat”

Curs imprescindible per aquelles entitats que gestionen voluntariat i volen que aquesta sigui de qualitat.

Dates: 17, 18, 24, 25 i 31 de gener
Horari: de 17.30 h a 20.30 h
Lloc: Casal de Joves Torreblanca
Organitza: Creu Roja, Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i Ajuntament de Sant Cugat.
Inscripcions: Oficina de Voluntariat Social

A més, des del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya s'ofereix un ampli ventall d'activitats formatives per a persones voluntàries i entitats.
Feu-li un cop d’ull i si teniu interès en algun dels cursos, feu-nos ho saber.

I si heu organitzat alguna acció formativa i la voleu compartir, aquest és el vostre espai! Envieu-nos la informació a: voluntariat@santcugat.cat

Casa de Cultura
Dimarts de 17 a 19.30 h.
i divendres d’11 a 13 h.
93 565 70 00
voluntariat@santcugat.cat
www.santcugat.cat
Facebook
Oficina Voluntariat
Social Sant Cugat.
Si vols modificar les teves dades de subscripció al butlletí o donar-te de baixa clica aquí.